Slađana Đorđević – Osnivač TP Centra

Slađana Đorđević je master kliničke psihologije i sertifikovana telesna psihoterapeutkinja. Osnovne i master studije završila je na Filozofskom Fakultetu u Beogradu na odeljenju za psihologiju. Četvorogodišnju edukaciju za telesnu psihoterapiju završila je u školi Tepsyntesis u Beogradu, a nakon toga i dve iskustvene godine pri Geštalt Studiju.

U oktobru 2019. završila je ‘’Somatic trauma therapy’’ trening u Kembridžu, a 2023. i trogodišnju edukaciju iz Somatic Experiencing-a i time postala sertifikovani Somatic Experiencing® Practitioner.

Nosilac je Nacionalnog (NSP) i Evropskog sertifikata za psihoterapiju (ECP).

U svom petnaestogodišnjem radu sa klijentima u individualnom i grupnom setingu integriše principe telesne, geštalt psihoterapije, Somatic Experiencing-a i drugih humanističkih pravaca.

Od 2016. do 2020. bila je  generalna sekretarka/potpredsenica Evropske asocijacije za telesnu psihoterapiju, a od 2024. postaje predsednica  Veća Evropske asocijacije za telesnu psihoterapiju (EABP).

Tokom svog profesionalnog razvoja održala je veliki broj prezentacija na nacionalnim i internacionalnim stručnim skupovima širom Evrope na teme iz oblasti telesne psihoterapije, ranog razvoja i rada sa traumama. Trenutno je jedna od edukatorki na Institutu za Somatsku Psihoterapiju u Australiji. 

Napisala je mnogobrojne članke u stručnim publikacijama i knjigama na srpskom  i engleskom jeziku. Jedan od nih je članak ”The Role of Embodiment in Therapeutic Process: A Case Study” u knjizi  “Body Psychotherapy Case Studies”. Autorka je i poglavlja ”Telesna psihoterapija i trauma” u knjizi ”Trauma-naša priča”.

Autorka i voditeljka edukacija ”Telo u psihoterapiji” i ”Trauma – put oporavka”, koje se redovno održavaju od 2019. godine i koje je do sada pohađalo više od 1000 psihoterapeuta i edukanata iz zemlje i regiona (Beograd, Sarajevo, Zagreb, Istra). 

Gostovanja