Slađana Đorđević – Osnivač TP Centra

Slađana Đorđević je master kliničke psihologije i sertifikovana telesna psihoterapeutkinja. Osnovne i master studije završila je na Filozofskom Fakultetu u Beogradu na odeljenju za psihologiju. Četvorogodišnju edukaciju za telesnu psihoterapiju završila je u školi Tepsyntesis u Beogradu, a nakon toga i dve iskustvene godine pri Geštalt Studiju.

U oktobru 2019. završila je ‘’Somatic trauma therapy’’ trening u Kembridžu. Od septembra 2020 do novembra 2022.  pohađala je trogodišnju edukaciju iz Somatic Experiencing-a.

Nosilac je Nacionalnog (NSP) i Evropskog sertifikata za psihoterapiju (ECP).

U svom petnaestogodišnjem radu sa klijentima u individualnom i grupnom setingu integriše principe telesne, geštalt psihoterapije i drugih humanističkih pravaca.

Od 2016. do 2020. generalna sekretarka/potpredsenica Evropske asocijacije za telesnu psihoterapiju (EABP). Od 2022. članica Veća Evropske asocijacije za telesnu psihoterapiju.

Tokom svog profesionalnog razvoja održala je veliki broj prezentacija na nacionalnim i internacionalnim stručnim skupovima širom Evrope na teme iz oblasti telesne psihoterapije, ranog razvoja i rada sa traumama.

Napisala je mnogobrojne članke u stručnim publikacijama i knjigama na srpskom  i engleskom jeziku. Neki od njih su poglavlja o ranom razvoju u Priručniku za roditelje “Od zdravih roditelja do zdravog potomstva” , i članak”The Role of Embodiment in Therapeutic Process: A Case Study” u knjizi  “Body Psychotherapy Case Studies”. Autorka je i poglavlja ”Telesna psihoterapija i trauma” u knjizi ”Trauma-naša priča”.

Autorka i voditeljka edukacija ”Telo u psihoterapiji” i ”Trauma – put oporavka”, koje se redovno održavaju od 2019. godine i koje je do sada pohađalo više od 500 psihoterapeuta i edukanata iz zemlje i regiona. 

Gostovanja